U stuurt uw geheugenkaart samen met het formulier op naar Fotodokter.nl. Vervolgens gaan wij met geavanceerde programmatuur kijken wat er precies met uw kaart aan de hand is. Vaak gaat het om een beschadiging van het zogenaamde bestandssysteem op de geheugenkaart. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt zijn door het te snel uitschakelen van de fotocamera na het nemen van een foto. Is dit het geval, dan is de geheugenkaart vaak onleesbaar voor uw camera en eventuele kaartlezer. Wij zijn echter in veel gevallen wel in staat de kaart te lezen. De foto's die wij van uw geheugenkaart lezen plaatsen wij op een CDRom die u uiterlijk binnen drie (werk-)weken, samen met de geheugenkaart opgestuurd krijgt.

Een andere mogelijkheid is dat u per abuis uw dierbare foto's heeft gewist. Ook dan kunnen wij u van dienst zijn. Het wissen van een geheugenkaart in een digitale camera houdt in veel gevallen niet meer in dan de camera de opdracht geven: "De kaart is leeg en mag overschreven worden". Dit betekent dus niet dat de kaart daadwerkelijk leeg is! Kortom: tenzij u de kaart weer helemaal overschreven heeft met nieuwe foto's is er een goede kans dat de foto's nog terug te halen zijn!

Fotodokter.nl geeft in geen geval de garantie dat uw foto's (volledig) te achterhalen zijn. Wij brengen dan ook alleen kosten in rekening als wij erin slagen (het merendeel van) de foto's op de kaart te redden. "No cure no pay!".